Orkater & Goldmund presenteren Metaman

06/09
2016
HAARLEM (EZPress) - Op donderdag 29 september gaat de muziektheatervoorstelling Metaman in première in de Toneelschuur in Haarlem. Met een koor van acht jonge acteurs roepen Thijs Maas en Wilko Sterke een nieuwe God in het leven: Metaman, de God van de Relativering. Maas en Sterke debuteerden in 2014 bij Orkater/De Nieuwkomers met het succesvolle Goldmund, dat werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. Nu gaan ze verder als theatergroep GOLDMUND. Met Metaman maken ze hun tweede gezamenlijke muziektheatervoorstelling. Metaman is t/m 26 oktober te zien in de Nederlandse theaters.

METAMAN

`De god die je verbiedt in hem te geloven`

Eens in de twee jaar komen Wilko Sterke en Thijs Maas bij elkaar om te kijken hoe de zaken er voor staan. Ze analyseren zichzelf en meteen maar even de hele mensheid. Vorige keer waren ze op zoek naar ‘het raadsel van de eeuwige dubbelheid’. Nu denken ze alleen nog maar: “Tja.” Waarom nemen we onszelf eigenlijk zo belachelijk serieus? Dat kan niet goed zijn. Daar komen ziektes van. Of erger.

Met een koor van acht jonge acteurs reizen ze het land door om de mensheid te bevrijden van zijn hoogmoed. En roepen ze en passant een nieuwe god in het leven: Metaman, de God van de Relativering. De enige god die je verbiedt in hem te geloven. Die het leven zin geeft, juist omdat hij niet bestaat. De helikopter die je komt redden van het idee dat je het gaat maken. De man die een peer eet als je boos bent en je uitlacht als je dat verdient.

Première 29 september 2016, Toneelschuur in Haarlem

tournee 23 september t/m 26 oktober 2016

Spel, concept, tekst en muziek Wilko Sterke, Thijs Maas koor Sascha Bornkamp, Myrthe Huber, Emma Linssen, Carmen van Mulier, Anne Reitsma, Milan Sekeris, Bastiaan Vandendriessche, Minne Koole regie Titus Tiel Groenestege decor & kostuums Janne Sterke

//Einde bericht

Bron: Orkater

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 6 september 2016, 11:43
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Gelderland, Haarlem, Noord-Holland, Tiel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry