Mondzorgprofessionals betalen te hoge premies

03/11
2009
AMSTERDAM/HEEMSTEDE (EZPress) - Tandartsen, mondhygiënisten en tandprothetici zijn vaak jarenlang onnodig te duur verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Gemiddeld kunnen hun kosten 40% omlaag. Deze maand startte dan ook een campagne van serviceorganisatie Molar en vergelijkingssite Datishetverschil.nl waarin tandartsen, tandprothetici en mondhygiënisten bewust worden gemaakt van de alternatieven die zij hebben om verzekerd te zijn tegen arbeidsongeschiktheid.

Vrijwel alle zelfstandige mondzorgprofessionals hebben vanaf het starten van hun praktijk een inkomensverzekering. De meesten sluiten deze af tegen traditionele algemene voorwaarden voor medische beroepsbeoefenaars die vaak niet - of niet meer - op hen van toepassing zijn. Molar en Datishetverschil.nl laten in vergelijkingsoverzichten zien dat gemiddelde premies tot 40% lager kunnen.

'Tandheelkundigen zijn vaak jarenlang duur, meestal via traditionele tussenpersonen, verzekerd,' bepleit Egbert van de Coevering, ondernemer en initiatiefnemer van verschillende financieel adviesconcepten waaronder Datishetverschil.nl, in de uitleg van de campagne die zich richt op alle leden van de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) en de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT).

'Traditioneel gaan tandartsen af op het advies van hun tussenpersoon. Molar en DIHV bieden nu ook aan de tandarts de mogelijkheid om zelf te shoppen op internet en te kijken of en waar fors op kosten kan worden bespaard. Gezien de verwachte wijzigingen op het gebied van de vrije tarieven in 2011, is het verstandig ruim voor die tijd ook naar de kostenkant te kijken. De prijzenoorlog op het gebied van AOV-premies biedt de gezonde tandartsen de mogelijkheid fors in hun verzekeringskosten te snijden. Over de looptijd van een verzekering zijn enorme besparingen mogelijk,' aldus Van de Coevering.

Over Molar en Datishetverschil.nl

Molar is dit jaar opgericht op initiatief van de ANT om zakelijke diensten te ontwikkelen voor professionals in de mondzorg. ANT en ONT leden kunnen via het Molar loket (molar.nl) kosteloos overstappen naar, bijvoorbeeld, de AOV van Allianz. Datishetverschil.nl vergelijkt arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en biedt de mogelijkheid deze provisievrij af te sluiten. Hierdoor zijn de kosten per jaar gemiddeld 17,5% lager dan wanneer dezelfde verzekering langs traditionele weg wordt afgesloten. Datishetverschil.nl is een initiatief van Comoditas en werkt samen met de verzekeraars Avéro, Allianz, AEGON, De Amersfoortse, Fortis ASR, Generali, De Goudse, Klaverblad, Nationale Nederlanden en Reaal.

Contact voor de media:

Datishetverschil.nl

Molar

Veronique van Zanten

Femke van Aalst

dihv@koningvogel.nl

femke@molar.nl

tel 06-518 31 707

tel 023 510 06 90

Datum: dinsdag 3 november 2009, 14:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amersfoort, Amsterdam, Heemstede, Noord-Holland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry