Kofi Annan brengt bezoek aan Nederland

25/08
2016
De heer Kofi Annan brengt maandag 29 en dinsdag 30 augustus 2016 in zijn hoedanigheid als oprichter van de Kofi Annan Foundation een bezoek aan Nederland. Tijdens dit bezoek heeft hij ontmoetingen met onder anderen minister-president Rutte, minister Koenders van Buitenlandse Zaken en minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Minister-president Rutte ontvangt de heer Kofi Annan maandagmiddag op het ministerie van Algemene Zaken. Tijdens de ontmoeting spreken zij onder meer over de aanpak van gewelddadig extremisme en migratie. Dinsdag spreekt de heer Kofi Annan met minister Ploumen op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarna ontmoet de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties minister Koenders. Tijdens een lunch in Den Haag zullen ze spreken over verschillende thema's, waaronder het Nederlandse buitenlandbeleid.

De Kofi Annan Foundation zet zich in voor het mobiliseren van de politieke wil om bedreigingen voor de vrede, ontwikkeling en mensenrechten tegen te gaan. Nederland heeft een strategisch partnerschap met de organisatie.

Datum: donderdag 25 augustus 2016, 10:41
Bron: Ministerie van AZ
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry