F-16’s onthalen olympische winnaars

23/08
2016
Een duo F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht verwelkomde vandaag de Nederlandse olympische medaillewinnaars. Vanaf de landsgrens escorteerden de gevechtsvliegtuigen de oranje gekleurde Boeing 777 waarmee de sporters uit het Braziliaanse Rio de Janeiro huiswaarts keerden.

Terwijl de F-16’s na aankomst van de sporters op Schiphol hun trainingsvlucht vervolgden, wachtten de winnaars een feestelijk onthaal. Vanuit het KLM-toestel liepen zij door een erehaag, gevormd door de spuitende slangen van de brandweer. Het gezelschap vertrok daarna naar de Amsterdamse RAI voor een officiële huldiging.

Oranje won op de Olympische Spelen in Rio 8 keer goud, 7 keer zilver en 4 keer brons. Met deze 19 medailles eindigde Nederland op de 11e plaats.

Helaas zat de Nederlandse bokser soldaat 1 Peter Müllenberg niet aan boord. Hij verliet de Olympische Spelen al eerder nadat hij in de 8ste finale verloor van Teymur Mammadov uit Azerbeidzjan.

Datum: dinsdag 23 augustus 2016, 13:10
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Brazilië, Noord-Holland, Rio de Janeiro