Netmanager wil dat politiek zich niet met ONM bemoeit

03/11
2009
Netmanager Roek Lips van Nederland 3 wil niet dat de politiek zich bemoeit met zijn beslissing om te stoppen met ONM. Tweede Kamerlid Joop Atsma (CDA) vindt dat de beslissing om te stoppen bij BNN had moeten liggen, en niet bij Nederland 3. Daar is Lips het niet mee eens. “De NPO is verantwoordelijk voor de programmering. Het is niet aan Joop Atsma om de publieke omroep via de minister te dwingen om een programma te behouden of te schrappen“, zegt hij dinsdag in Trouw.

Volgens Lips scoort de serie nou eenmaal niet goed genoeg. “In het begin had de serie nog 700.000 kijkers en nu is dat 360.000 kijkers. Slechts twaalf procent (46.000 kijkers) bestaat uit de groep 13 tot 19-jarigen. De helft van de ONM-kijkers is 50-plus. We kijken ook naar de impact van de serie. Wij zijn ervan overtuigd dat we meer impact kunnen hebben met nieuw kwaliteitsdrama.”

Lips hoopt dat de politiek zich met belangrijkere dingen bezig gaat houden. “Het is geen gril van een machtige meneer in Hilversum. Ik begrijp dat de acteurs uit de serie die op straat komen te staan boos zijn, maar het hoort erbij dat ik soms impopulaire beslissingen moet nemen.“

Datum: dinsdag 3 november 2009, 12:08
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment
Tags: Hilversum, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry