Campagne tegen discriminatie centraal bij deelname VenJ aan Canal Parade

05/08
2016
Het ministerie van Veiligheid en Justitie vaart zaterdag 6 augustus 2016 voor de tweede keer mee met een eigen boot in de grachtenparade van de Amsterdamse Gay Pride. Het thema van de VenJ-boot is ‘Zet een streep door discriminatie’. Dit is een meerjarige publiekscampagne van de overheid. De campagne is een onderdeel van het Nationaal Actieprogramma tegen discriminatie dat begin 2016 met andere ministeries tot stand is gebracht. Met de campagne willen we de meldingsbereidheid van discriminatie stimuleren, in dit geval met betrekking tot seksuele gerichtheid en genderidentiteit.

De VenJ Boot tijdens de Gay Pride van 2015, toen VenJ voor het eerst deelnam aan de botenparade.

Het evenement biedt het ministerie de mogelijkheid een krachtige boodschap ten aanzien van LHBT-rechten uit te dragen. Door deelname aan de botenparade wordt onderstreept dat in onze rechtsstaat mensen in vrijheid moeten kunnen (samen)leven.

Het ministerie werkt aan de invoering van de wet lesbisch ouderschap en de wet erkenning genderidentiteit, het onderzoek staatscommissie Herijking Ouderschap, een onderzoek sekseregistratie en de aanpak van homofoob/discriminatoir geweld. Ten slotte wil het ministerie zelf een diverse werkomgeving hebben met een cultuur waar verschillen worden herkend, erkend en gewaardeerd.

Een brede vertegenwoordiging van het domein van Veiligheid en Justitie zal meevaren. Het gaat om gevangenispersoneel, medewerkers van de brandweer, het COA, de IND, het OM en ambtenaren van het ministerie. De politie vaart ook mee met een boot tijdens de grachtenparade.

Datum: vrijdag 5 augustus 2016, 11:19
Bron: Ministerie van Justitie
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry