Expositie ‘Wel verschillend, niet apart’ in het Stadskantoor

04/07
2016
Expositie ‘Wel verschillend, niet apart’ in het Stadskantoor

04-07-2016 In het Stadskantoor in Utrecht is vanaf 4 juli een expositie te zien die mensen aan het denken wil zetten over de vooroordelen richting anderen die iedereen bewust of onbewust heeft. De expositie is onderdeel van de lancering van de Utrechtse Anti Discriminatie Agenda ‘Wel verschillend, niet apart!’ die onlangs door het college is vastgesteld.

Discriminatie vinden we in Utrecht onacceptabel. In onze stad moet iedereen zich thuis kunnen voelen en zichzelf kunnen zijn. Dat vraagt van ons allemaal dat we elkaar de ruimte geven en respect hebben voor verschillen en elkaars cultuur. De gemeente werkt samen met tal van partners in de stad om discriminatie in de samenleving tegen te gaan. Eind juni is de Utrechtse Anti Discriminatie Agenda ‘Wel verschillend niet apart’ (2016-2020) vastgesteld door het college. Deze agenda bevat een overzicht van activiteiten die de gemeente samen met partners in de stad organiseert om discriminatie tegen te gaan.

Om mensen zich meer bewust te laten worden van de vooroordelen die men bewust of onbewust richting anderen heeft, is in de hal van het Stadskantoor een expositie ingericht. Te zien zijn onder meer tekeningen van tekenaar Hajo de Reijger die hij maakte tijdens stadsgesprekken over anti-discriminatie. Ook kunnen mensen bij het ‘Eerste indruk loket’ van kunstenares Fenna Wenselaar testen of de de eerste indruk bij een ontmoeting klopt met de werkelijkheid over iemand.

Datum: maandag 4 juli 2016, 15:34
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry