Skaeve Huse komt in Leidsche Rijn

15/07
2016
Skaeve Huse komt in Leidsche Rijn

15-07-2016 Het project Skaeve Huse gaat gerealiseerd worden in Leidsche Rijn. Op de locatie Overtuin, aan het Amsterdam-Rijnkanaal dichtbij de gele brug, komen zeven eenpersoonshuizen en een begeleidersruimte voor mensen die zich bij gebrek aan sociale vaardigheden elders niet kunnen of willen aanpassen aan hun woonomgeving. Voor de bouw van de Skaeve Huse is een overeenkomst getekend met ontwikkelaar Presidential 2, een onderneming van Esprit Projectontwikkeling uit Holten.

“Ik ben heel blij dat het gelukt is om met de ontwikkelaar tot een goede overeenkomst te komen”, reageerde wethouder Kees Geldof van Leidsche Rijn. Het college besloot al in juni 2013 dat de Skaeve Huse op deze plek konden komen. Het plan was toen dat een combinatie met studentenwoningen het project zou versnellen. Dat bleek niet het geval omdat de investering voor juist die studenteneenheden te hoog was, gezien de looptijd van het project voor de periode van tien jaar. Nu is afgesproken dat de huizen zeker twaalf jaar blijven staan.

Utrecht wil graag Skaeve Huse omdat de stad hiermee een plek biedt aan mensen die elders niet op hun plaats zijn. In de Skaeve Huse wonen ze onder begeleiding en zonder prikkels van de omgeving. De Skaeve Huse zijn eenvoudig ingerichte eenpersoonswoningen die op enige afstand van andere huizen staan. Bewoners betalen huur en wonen zelfstandig.

Datum: vrijdag 15 juli 2016, 17:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Huizen, Noord-Holland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry