Succesvolle herfinanciering A1/A6

27/06
2016
Op dinsdag 31 mei 2016 is de herfinanciering afgerond voor het project A1/A6 Diemen - Almere Havendreef. Dit project is onderdeel van het Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA)-programma en wordt uitgevoerd door SAAone, een consortium van Boskalis, DIF, Hochtief en VolkerWessels.

De oorspronkelijke financieringsafspraken voor dit project zijn gemaakt in februari 2013. SAAone heeft na overleg met Rijkswaterstaat de bestaande financiers benaderd met een voorstel om de uitstaande leningen te herfinancieren, daarbij rekening houdend met de vergaande vorderingen met de bouwwerkzaamheden alsmede de gunstige omstandigheden op de financiële markten.

De herfinanciering voorziet in een verlaging van de marges over alle uitstaande commerciële leningen met een gezamenlijke omvang van circa € 470 mln. Een deel van het hiermee gerealiseerde financiële voordeel komt ten goede aan de Staat, zoals voorzien in het DBFM-contract.

De herfinanciering wordt uitgevoerd door een combinatie van vijf commerciële banken (Tokyo-Mitsubishi, Crédit Agricole, KfW, Landesbank Baden-Wurttemberg en Nord/LB Covered Finance bank) samen met de Europese Investeringsbank (EIB). Al deze partijen waren ook onderdeel van het oorspronkelijke financieringsarrangement voor het project in 2013. Deze transactie is tot op heden de eerste herfinanciering voor Rijkswaterstaat.

Datum: maandag 27 juni 2016, 15:47
Bron: Rijkswaterstaat
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Almere, Amsterdam, Diemen, Flevoland, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry