'Grote crash' commercieel vastgoed

03/11
2009
Amerika staat aan het begin van een "grote crash" in commercieel vastgoed. Dat zegt multimiljardair en vastgoedexpert Wilbur Ross. Collega George Soros verwacht een "aderlating" voor partijen die met geleend geld in vastgoed zitten.

Ross is een van de negen managers die voor de Amerikaanse overheid slechte leningen en beleggingen van banken opkoopt. “Alle indicatoren in de onroerend goedmarkt gaan tegelijkertijd de verkeerde kant op”, aldus Ross tegenover persbureau Bloomberg.

'Extreem voorzichtig'

“All of the components of real estate value are going in the wrong direction simultaneously. Occupancy rates are going down. Rent rates are going down and the capitalization rate - the return that investors are demanding to buy a property - are going up”. Ross is “extreem voorzichtig” met commercieel vastgoed. Vooral de kantorensector is kwetsbaar, door het dalende aantal huurders.

George Soros sprak zich in vergelijkbare bewoordingen uit tijdens een lezing in Budapest. Soros waarschuwt vooral voor partijen die met geleend geld hebben geïnvesteerd in commercieel onroerend goed. Verder verwacht hij de Amerikaanse consument niet langer meer zal functioneren als de motor en aanjager van de wereldeconomie. De Dow Jones eindigde maandag desondanks in het groen.

© Blikopdebeurs.com

Dit artikel is zondag opgesteld, maar door een technische storing een dag later gepubliceerd

Datum: dinsdag 3 november 2009, 03:59
Bron: Blik op de beurs
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry