Muziekdocumentaires met bijzondere Q&A`s op Amsterdam Woods Festival

14/07
2016
AMSTERDAM (EZPress) - Amsterdam Woods Festival presenteert samen met IDFA at Melkweg twee bijzondere muziekdocumentaires, inclusief vraaggesprekken met verschillende artiesten. Vrijdag 26 augustus trapt het festival af met We’re Still Here, een documentaire over het album Bitter Tears van Johnny Cash. Een dag later is The Ghost of Piramida te zien, over het maakproces van de plaat Piramida van de band Efterklang. Beide documentaires waren nog niet eerder grootschalig in Nederland te zien, en worden opgevolgd door Q&A’s met bijzondere gasten.

We’re Still Here

In 1964 maakte Johnny Cash een protestplaat over het lot van de oorspronkelijke bevolking van Noord-Amerika, Bitter Tears: Ballads of the American Indian. De muziekdocumentaire We’re Still Here (2015) volgt hedendaagse muzikanten die deze protestnummers van Johnny Cash opnieuw opnemen: Emmylou Harris, Steve Earl, Gillian Welsh, Kris Kristofferson en Cash’ dochter Rosanne. Na afloop van de documentaire gaat radiomaker en muziekjournalist Marc Stakenburg in gesprek met meerdere artiesten van het festival, waaronder Bent Van Looy en Jeangu Macrooy. Vragen die aan bod komen: wat is de betekenis van protestmuziek als die van Johnny Cash in de eenentwintigste eeuw? Laten zij zich graag beïnvloeden door de actualiteit, of houden ze zich er liever verre van? De Q&A is mede samengesteld door Jan Willem Sligting, ex-programmeur van Paradiso en huidig programmeur van Carré.

The Ghost of Piramida

The Ghost of Piramida (2012) van regisseur Andreas Koefoed speelt zich af op het eiland Spitsbergen, niet ver van de Noordpool, waar in de vorige eeuw de Sovjet-mijnbouwplaats Piramida werd gesticht. De Russen die er gingen werken kwamen met de hoop op een beter bestaan, maar die droom was een kort leven beschoren. Inmiddels is de nederzetting reeds lang verlaten. Drie leden van de Deense band Efterklang gaan erheen om de sfeer te proeven en geluiden op te nemen voor een nieuw album. Overal wordt op getikt, langs geritseld en in geblazen. De bandleden schuiven planken heen en weer, klimmen in buizen en leggen het geluid vast van stapels Sovjet-documenten die op de grond vallen. De beelden van Efterklang worden afgewisseld met archiefmateriaal van een voormalig inwoner, die in 1946 naar de nederzetting migreerde. Twee bandleden van Efterkang, op Amsterdam Woods Festival ook aanwezig als Liima, praten na afloop van de documentaire over de invloed van muzikale speelplaatsen als Pyramiden op hun muziek.

Amsterdam Woods Festival

Amsterdam Woods Festival is een kleinschalig, duurzaam en intiem festival op een prachtige, groene locatie in het Amsterdamse Bos. De eerste editie vorig jaar is bijzonder lovend ontvangen door bezoekers en pers. Ook belandde het festival direct op de shortlist (top 10) van de European Festival Awards, in de categorieën beste kleine en beste nieuwe festival. Optredende artiesten zijn onder meer: Daniel Norgren, Sticky Fingers, Jeremy Loops, Eefje de Visser, My Baby, Ultimate Painting, Palmbomen II Live, Liima, Marble Sounds, zZz, De Likt, Phil Cook, PAUW, Bent van Looy en Jeangu Macrooy.

Kaartverkoop en meer informatie

Een weekendticket is te koop voor € 70,- (€ 89,50 inclusief overnachting op Camping het Amsterdamse Bos), een dagticket kost € 40,-. CJP-pashouders betalen € 65,- voor een weekendticket. Tickets zijn te koop op www.amsterdamwoods.nl.

//Einde bericht

Bron: Amsterdam Woods Festival

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 14 juli 2016, 09:45
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Spitsbergen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry