Blij met nieuw fonds om kinderarbeid de wereld uit te helpen

07/07
2016
(EZPress) - `Een welkom initiatief om sectoren en branches te helpen om kinderarbeid in productieketens aan te pakken. Want het Nederlandse bedrijfsleven wil kinderarbeid zo snel mogelijk de wereld uit.` Dat zei VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer vandaag in de Tweede Kamer bij de presentatie van een nieuw kinderarbeidfonds.

5 miljoen

Het fonds is een initiatief van PvdA-Kamerlid Roelof van Laar. Er wordt 5 miljoen euro uitgetrokken om initiatieven vanuit het bedrijfsleven te ondersteunen. Bij de presentatie waren ook minister Ploumen, Nobelprijswinnaar Kailash Sathyarti en een vertegenwoordiger van Tony’s Chocolonely aanwezig.

Productieketens

Volgens De Boer sluit het nieuwe fonds uitstekend aan bij de nieuwe Sustainable Development Doelen en bij de Nederlandse IMVO-convenanten. Hierin kan bijvoorbeeld worden afgesproken om de productieketens te onderzoeken op kinderarbeid. De overheid zou dan de helft van de kosten voor zijn rekening nemen.

Convenant textiel

Als voorbeeld van de initiatieven van het bedrijfsleven noemde De Boer het eerder deze week gesloten convenant Duurzame kleding & textiel. `De afschaffing van kinderarbeid is een integraal onderdeel hiervan. Niet alleen in Bangladesh of India, maar ook bijvoorbeeld in Turkije`, aldus de VNO-NCW-voorzitter.

Meedenken met RVO over de beste opzet van het kinderarbeidfonds? Dat kan tot 15 augustus.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 7 juli 2016, 09:09
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Bangladesh, India, Turkije

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry