De Week

01/07
2016
DDOS-ende camera’s, private parkeerproblematiek en pixelkunst van LEGO. De interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

Het muziekfestival Roskilde bewaart smsjes, telefoongesprekken en alle internetverkeer van haar bezoekers en kan die informatie ook delen met haar partners. Of toch niet?
Op de dag van het de Brexit werd het nieuwe Privacy Shield bekendgemaakt. We kunnen ons voorstellen dat je toen Boris Johnson aan het zoeken was, daarom een achtergrondstuk van Politico over wat nu precies de stand van zaken rondom het schild is.
Wow, veiligheidscamera’s kan je ook voor heel andere doelen gebruiken, bijvoorbeeld voor een stevige DDOS-aanval. We kunnen niet wachten op het Internet of Things…
Zou het echt zo zijn? Zou de Europese Commissie, na onderzoeken over de zoekmachine, Google Shopping en Android, nu een mededingingsonderzoek beginnen naar de advertentiediensten van Google?
Afgelopen donderdag was er een demo van de archieven van De Digitale Stad.
Wat gaat Google met parkeerplaatsen doen? Fijn dat er iets gedaan kan worden aan het parkeerprobleem, maar willen we wel dat zo’n machtige private partij dat doet? The Guardian legt uit wat zij ervan weten.
Reis je weleens naar de VS? Misschien word je in de toekomst gevraagd om (“vrijwillig”) de accountnamen van je sociale media op te geven, zo legt Ars Technica uit.
Tot slot: LEGO-stenen op Boing Boing. Punt.

Datum: vrijdag 1 juli 2016, 16:30
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry