Dylan Groenewegen Nederlands kampioen

27/06
2016
AMSTERDAM (EZPress) - Dylan Groenewegen heeft in Ouddorp het Nederlands kampioenschap gewonnen. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo maakte op de Brouwersdam het voorbereidende werk van het team af en klopte Wouter Wippert (Cannondale) en Wim Stroetinga (Parkhotel Valkenburg).

Team LottoNL-Jumbo speelde tijdens het Nederlands kampioenschap nadrukkelijk de kaart Dylan Groenewegen. De sprinter, die voor het kampioenschap al zes wedstrijden had gewonnen, werd in alle kopgroepen en in het peloton beschermd door zijn ploeggenoten. “Het was lang onrustig in de wedstrijd”, zei Groenewegen na afloop. “Iedereen wilde graag in de kopgroep komen en er zat ook altijd iemand van ons bij. De hele ploeg heeft gereden om de sprint te maken. Die sprint kwam er en Timo Roosen leverde daarin een hele goede lead-out af. Stroetinga ging vroeg aan, maar ik voelde meteen dat ik meer power had.”

Druk

Groenewegen passeerde Stroetinga en hield Wippert van zich af, waardoor hij even later de rood-wit-blauwe trui aan mocht trekken. “Dat is ontzettend gaaf”, vervolgde de nieuwe Nederlands kampioen. “Dit is de eerste keer dat ik Nederlands kampioen word. Het was alweer een tijd geleden dat onze ploeg de titel pakte en bovendien was ik vooraf de favoriet en ik voelde de druk. Ik had ook veel vertrouwen en we hebben het als team mooi afgemaakt.”

Jan Boven gaf aan dat het belangrijkste gelukt is. “We wilden de Nederlands Kampioen afleveren”, zei de ploegleider. “Als je zo’n parcours op Goeree-Overflakkee maakt, krijg je een uitdagend kampioenschap. De grote ronde viel mee, maar de plaatselijke ronde was erg nerveus. Daar moesten we heel attent zijn. Mike Teunissen, Moreno Hofland en Bert-Jan Lindeman hebben die klus goed uitgevoerd.”

Controle

“We hebben vanaf de start tot en met de finish volle bak gereden. De gemiddelde snelheid van 48 kilometer per uur geeft aan hoe hard er gekoerst is.” Een groep met daarin Bram Tankink, Boy van Poppel (Trek), Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) en Huub Duijn (Roompot) pakte in de finale een voorsprong van 20 seconden. “Dat was geen ideale situatie. We moesten hard werken, maar als dat groepje niet weg was zou er een andere wegrijden. Dan kan je maar beter Tankink mee hebben. We hebben ervoor gezorgd dat de vier mannen die de sprint moesten aan gaan fris aan de sprint konden beginnen. Op anderhalve kilometer van de finish pakken we de controle over en houden dat vol tot het einde.”

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 27 juni 2016, 07:13
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry