Finale Nederlands Koor Festival (NKF)

22/06
2016
UTRECHT (EZPress) - Op zondag 26 juni vindt in de Jaarbeurs Utrecht de finale plaats van het Nederlands Koor Festival (NKF) 2015-2016. De finale vormt een programma-onderdeel van het nieuwe Festival Bombarie (www.festivalbombarie.nl), dat van 23 t/m 26 juni plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht.

Ontwikkeling Nederlandse koorzang

Het Nederlands Koor Festival (NKF) is hét landelijke evenement waarin koren strijden om de titel Koor van het Jaar 2016. Tijdens een tiental voorrondes werden tientallen deelnemende koren beoordeeld door een vakkundige, objectieve jury en gecoacht door professionals uit de Nederlandse koorwereld. Zo draagt het NKF bij aan de hoge kwaliteit van de Nederlandse koorzang.

Finalisten

Dit zijn de koren die zullen optreden in de finale: Tilburgs Vocaal Ensemble, Hatikwa (Nieuwegein), Jeugdkoor Koorschool Senta (Bommelerwaard) Au bain Marie (Assen), New Life Choir (Groningen, gastkoor met Syrische vluchtelingen), Canta Volare (Geleen), VOÏSZ (Utrecht), Quint Vocaal Ensemble (Venlo), 2Enjoy (Maastricht) en Fusion (Sittard). De finale begint om 11.15 uur en wordt gepresenteerd door Fien Vermeulen, nieuwslezeres bij het programma Mattie & Wietse van QMusic. Rond 18.00 uur wordt de uitslag van de finale bekendgemaakt: ZINGmagazine Publieksprijs, Brava Prijs, Dirigent van het Jaar 2016 en Koor van het Jaar 2016. Het Koor van het Jaar treedt om ca 21.00 uur op in het slotevenement van Festival Bombarie (Hoofdpodium). De jury van deze finale bestaat uit John Damsma (voorzitter), Eva Baggerman en Kurt Bikkembergs.

Jeugdkoor Senta, Canta Volare en het Tilburgs Vocaal Ensemble treden live op in het programma De Klassieken (Radio4) van AvroTros op vrijdag 24 juni (9.00-12.00 uur).

Bezoekers van Festival Bombarie kunnen met hun toegangsbewijs (€ 9,00 online ticket; € 12,50 op de dag zelf) de finale van het Nederlands Koor Festival bezoeken. Voor deelname aan het ruimte aanbof aan workshops moeten aparte tickets worden gekocht. Kijk op www.festivalbombarie.nl voor alle informatie en kaartverkoop.

www.nederlandskoorfestival.nl


//Einde bericht

Bron: Nederlands Koor Festival

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 22 juni 2016, 10:22
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Assen, Drenthe, Groningen, Limburg, Maastricht, Nieuwegein, Utrecht, Venlo

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry