Capital Circle zet eerste stappen in groene sector

14/06
2016
ROTTERDAM (EZPress) - Capital Circle werkt vanaf vandaag samen met Optivolt, een innovatief bedrijf dat energieverspilling tegengaat door optimalisatie van elektrische infrastructuren. Zo zet ons online financieringsplatform zijn eerste stappen in de groene sector.

Het gerenommeerde bedrijf Optivolt bestaat sinds 2009, is gevestigd in Delft en houdt zich bezig met energiebesparende systemen en reduceren van broeikasgassen. Het staat zowel in voor de ontwikkeling ervan, als voor de fabricage, levering en installatie. Optivolt is specialist in de verbetering van de zogeheten `Power Quality` (stroom- en spanningskwaliteit). 

De eigenaar van het bedrijf, Wies Leenders (foto), was vroeger accountant bij één van de `big four` accountantskantoren, daarna heeft ze vastgoed ontwikkeld en is ze in aanraking gekomen met de technologieën die nu het fundament vormen van Optivolt. Door het grote succes van Optivolt hebben deze milieubesparende activiteiten nu haar volledige focus.

Alle sectoren

Optivolt werkt voor bedrijven uit alle sectoren. Het bedrijf heeft al meer dan 500 klanten, zoals ROC Mondriaan, Carre Amsterdam en NEN. Het installeren van het systeem van Optivolt wordt terugverdiend na ongeveer 3 jaar. Bovendien zijn veel bedrijven verplicht om iets aan hun energieverbruik te doen. 

Maar omdat niet alle bedrijven meteen geld hebben om te investeren in energiebesparende maatregelen, zoekt Optivolt een mogelijkheid om de oplossing voor te financieren, zodat de maandelijkse besparing vanzelf de investering terugverdient. Deze oplossing geniet voor veel klanten de voorkeur. Optivolt gaat middels crowdfunding van Capital Circle de kapitaalgoederen financieren voor haar afnemers.

Financiering

Met Capital Circle gaat Optivolt op zoek naar 150.000 euro tegen 7% rendement over 36 maanden. De onderneemster tekent mee met haar holding. Daarnaast heeft Capital Circle een pandrecht gevestigd op de leasecontracten die OptiVolt heeft met de drie klanten die via dit project financiering krijgen.

///einde bericht

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution BV www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 14 juni 2016, 16:00
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Amsterdam, Delft, Noord-Holland, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry