`Staking piloten Air France niet voor rekening KLM`

09/06
2016
AMSTELVEEN - KLM-topman Pieter Elbers laat in een intern schrijven aan zijn medewerkers weten dat hij de aangekondigde staking van de Air France piloten op 11 juni sterk betreurt omdat dit in de eerste plaats veel ongemak met zich meebrengt voor de passagiers die met de maatschappij vliegen. Daarnaast spreekt Elbers van reputatieschade voor de gehele Air France-KLM groep. Financieel zal de Nederlandse maatschappij er echter niet direct hinder van ondervinden aangezien beide maatschappijen hun eigen winst- en verliesrekening hebben.

Elbers: `Air France is, net als KLM, juist bezig samen met al haar werknemers stappen te zetten op weg naar herstel. De eerste resultaten hiervan zijn net zichtbaar. Het Air France management en de piloten vakbonden zijn nog met elkaar in gesprek. Ik hoop van harte dat men tot een oplossing komt om een destructieve staking te voorkomen.`

Elbers spreekt zijn steun uit aan de Air France-collega's `om gezamenlijk deze moeilijke discussie tot een goed einde te brengen`. `Een mogelijke staking drukt op de winst- en verliesrekening van Air France. KLM is evenwel onderdeel van de Air France KLM groep en de negatieve uitstraling van deze mogelijke staking heeft derhalve ook effect op KLM`, stelt de KLM-topman.

Passagiers van KLM kunnen overigens ook hinder ondervinden van stakingen van Air France omdat op sommige routes, zoals bijvoorbeeld naar Parijs, niet zelden met de ene maatschappij heen en de andere terug gevlogen wordt. Daarnaast kunnen KLM-passagiers in Parijs overstappen op vluchten van het Franse zusterbedrijf.

Tags:

staking

air france

klm

pieter elbers

Lees ook:

Ook na EK voetbal mogelijk stakingen Air France-personeel

Datum: donderdag 9 juni 2016, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Amstelveen, Frankrijk, Noord-Holland, Parijs

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry