Kruijswijk vergroot voorsprong in klassement

25/05
2016
AMSTERDAM (EZPress) - LottoNL-Jumbo renner Steven Kruijswijk heeft zijn leiderspositie in het algemeen klassement van de Giro d’Italia verstevigd. De roze truidrager werd tweede in de korte rit achter Alejandro Valverde maar pakte wederom tijd op de concurrentie in het algemeen klassement. De kopman van LottoNL-Jumbo heeft nu 3 minuten voorsprong op Esteban Chaves (Orica - GreenEdge) en 3’23” op Alejandro Valverde (Movistar). Nibali (Team Astana) verliest veel tijd en zakt naar de 4e plaats in het klassement.

De etappe begon razendsnel. In het eerste uur legden de renners bijna 50 kilometer af. Enkele renners probeerden op de vlakke aanloop weg te geraken maar dat lukte niet. De bom ontplofte op de Passo della Mendola. Daar reed een groep van zes renners met onder andere Jungels (Etixx - Quick Step) en Kangert (Team Astana) weg.

Veel aanvallen

“Op de eerste berg was het goed raak. De tegenstanders laten geen enkel moment onbenut”, zei ploegleider Addy Engels. “Movistar en later ook Astana vielen aan en toen reed een groep van 6 renners weg. Het gat naar Steven was niet heel groot en hij heeft het daarna zelf rechtgezet. Battaglin bleef er heel lang bij. Boven op de top zat hij vlak achter de groep van Chaves maar hij kreeg dat gaatje niet meer dicht. Wij zijn meer dan tevreden na vandaag want Steven pakt tijd op de concurrentie. Zijn niveau is heel hoog. Dit is niet consolideren maar de voorsprong uitbouwen zonder dat je daarvoor zelf een actie op touw moest zetten.”

Sterk

Na de Passo della Mendola kwam Kruijswijk niet echt in de problemen. De Brabander reageerde alert op een aanval van Valverde waardoor Nibali in de problemen kwam.

“Ik voelde me goed vandaag en sprong op de laatste berg mee met Valverde”, zei Kruijswijk. “Nibali kon toen niet meer mee en Chaves zat al in de achtervolging. Ik wilde het team een overwinning schenken maar tegen Valverde sprinten is kansloos. Uiteraard moest ik vooral tijdwinst pakken voor het klassement, daarom zat ik de hele dag waar ik moest zitten. Maar ik heb ook hard moeten werken om in de kopgroep te komen. De situatie in de koers was perfect en de tijdwinst is zoet. De komende dagen is het vlak maar ook dan moet je heel goed opletten.”

De etappes van woensdag en donderdag zijn bijna vlak. Op vrijdag is de eindstreep op de een berg van de 1e categorie getrokken. Zaterdag volgt de lastigste rit met drie cols van de eerste categorie.

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 25 mei 2016, 08:29
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry