Werkgevers trainen studenten in professionele vaardigheden

18/05
2016
Tijdens de reguliere studie krijgen studenten natuurlijk al ruim de gelegenheid om kennis te maken met de arbeidsmarkt. Door stages, gastcolleges, onderzoek in opdracht en praktijkcasuïstiek worden kennis en vaardigheden opgedaan die bijdragen aan de eindkwalificaties van de studie. De Future-proof Skills zijn een belangrijke aanvulling op de bestaande voorbereiding. In de workshops, gegeven door professionals uit de publieke en private sector, wordt specifiek ingezoomd op professionele vaardigheden zoals onderhandelen, klantgerichtheid en stakeholdermanagement, maar ook in vaardigheden die zich meer richten op iemands persoonlijkheid zoals personal branding, zelfinzicht en hoe je balans houdt tussen privé en werk.

'In huis'

De workshops vinden voornamelijk ‘in huis’ plaats, bij de organisatie die de workshop verzorgt. Dit biedt studenten meteen de gelegenheid om een indruk te krijgen van de sfeer en cultuur van de betreffende organisatie en om te netwerken met medewerkers van de organisatie. Studenten die aan minimaal drie workshops deelnemen ontvangen na afloop een certificaat.

Klantgericht met de Belastingdienst

Een van de workshops die wordt aangeboden wordt gegeven door directeur-generaal Hans Leijtens van de Belastingdienst. Hij legt aan studenten uit hoe zijn traditionele, grote organisatie verandert naar een klantgerichte organisatie waarbij de burger centraal staat en waarin de ‘user experience’ optimaal functioneert voor burgers en bedrijven.

European Skills agenda

De Europese Commissie presenteert rond 25 mei de European Skills Agenda, die als doel heeft om de verbinding tussen het onderwijs, de arbeidsmarkt en de maatschappij te verbeteren.

Programma

Volledig programma van 'Future-proof Skills'.

 

Datum: woensdag 18 mei 2016, 16:40
Bron: Universiteit Utrecht
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry