Rechtbank Rotterdam verklaart beroep Vodafone in KPN-Reggefiber ongegrond

19/05
2016
DEN HAAG (EZPress) - De Rechtbank Rotterdam heeft het beroep van Vodafone tegen ACM ongegrond verklaard. De vergunning die ACM eerder had gegeven aan KPN voor de volledige overname van Reggefiber blijft daarmee in stand.

Volledig overname Reggefiber door KPN

ACM verleende in oktober 2014 een vergunning aan KPN voor de volledige overname van Reggefiber. Reggefiber houdt zich bezig met de aanleg en exploitatie van een nationaal glasvezelnetwerk voor consumenten. Over dit netwerk kunnen, net als het kopernetwerk en het kabelnetwerk, door verschillende retailaanbieders telecommunicatiediensten worden aangeboden. Vóór deze concentratie was Reggefiber een gezamenlijke onderneming van KPN en Reggefiber Holding. Met het verkrijgen van deze vergunning heeft KPN het alleen voor het zeggen over Reggefiber.

Overname geen effect op concurrentie

ACM heeft in 2014 na onderzoek geconcludeerd dat deze overname niet zou leiden tot een significante beperking van de mededinging. Belangrijk onderdeel in deze conclusie is dat het glasvezelnetwerk op basis van de Telecommunicatiewet wordt gereguleerd. KPN moet ook op dit netwerk andere partijen blijven toestaan om diensten te leveren aan consumenten en bedrijven. Deze maatregel is aan KPN opgelegd op grond van de zogenaamde marktanalysebesluiten op basis van de Telecommunicatiewet.

Oordeel rechtbank

De Rechtbank Rotterdam is het met deze analyse eens en heeft het besluit van ACM in stand gelaten. Vodafone heeft 6 weken de tijd om tegen de beslissing van de Rechtbank hoger beroep aan te tekenen bij het College van beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 19 mei 2016, 09:07
Bron: EZPress Telecom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Leiden, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry