Europees bedrijfsleven: `Verenigd Koninkrijk moet in EU blijven`

14/04
2016
DEN HAAG (EZPress) - Het Verenigd Koninkrijk moet in de Europese Unie blijven. Die dringende oproep doet het Europese bedrijfsleven. `Dat is zonder twijfel in ons wederzijds belang`, zei VNO-NCW-directeur Cees Oudshoorn op bezoek bij premier Cameron. Hij ontving de vertegenwoordigers van de vier belangrijkste handelslanden van zijn land vandaag.

Half biljoen pond

`Bescherm meer dan een half biljoen pond aan investeringen tussen het Verenigd Koninkrijk en vier grootste Europese economieën.` Die oproep deden de leiders van het Europese bedrijfsleven uit Duitsland, Frankrijk, Spanje en Nederland aan de premier van Groot-Brittannië. Zij willen met hun bezoek veertig jaar investeringen en samenwerking met de EU benadrukken. De vier landen zijn namelijk goed voor 377 miljard pond aan investeringen. Omgekeerd heeft het Verenigd Koninkrijk 185 miljard pond aan investeringen in die vier lidstaten.

Naast de vier genoemde landen waren ook de Europese ondernemingsorganisatie Business Europe en die van Groot-Brittannië mee op bezoek bij Cameron. De delegatie spreekt namens 3,3 miljoen bedrijven in de Europese Unie. `Het EU-lidmaatschap is de basis van samenwerking met het Verenigd Koninkrijk`, zeggen zij in een gezamenlijke persverklaring.

Actief verkwisten

`Het Verenigd Koninkrijk heeft al jaren zijn stempel gezet op de regels in de EU. Het maakte er een betere plaats van, door aan te dringen op het hebben van meer markt, meer internationale handel, minder overheid en betere regels. Daarin was het Verenigd Koninkrijk een belangrijke bondgenoot van Nederland`, aldus Oudshoorn, aankomend algemeen directeur van VNO-NCW.

`Door lid te zijn van de EU kan Groot-Brittannië mede vorm geven aan de regels van zijn belangrijkste exportmarkt voor financiële diensten. Het zou dan ook onverstandig zijn om dat actief te verkwisten`, aldus Oudshoorn die benadrukt dat dankzij het EU-lidmaatschap het Verenigd Koninkrijk 177 miljard euro aan Nederlandse investeringen binnenhaalde. Groot-Brittannië is hierdoor voor Nederland de tweede exportmarkt.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 14 april 2016, 08:50
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Duitsland, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry