NN moet gedupeerde woekerpolis compenseren

31/03
2016
AMERSFOORT (EZPress) - Verzekeraar Nationale-Nederlanden (NN) moet een gedupeerde in een woekerpoliszaak extra compensatie betalen. Dat bepaalde klachteninstituut Kifid op 29 maart in zijn eindoordeel in de zaak. Volgens het Kifid heeft de verzekeraar de gedupeerde te weinig informatie gegeven.

NN moet binnen vier weken met een berekening komen hoe hoog de compensatie moet zijn. De uitspraak is ‘relevant’ voor minimaal 500.000 klanten van NN, stellen de Consumentenbond en claimorganisatie Wakkerpolis.

NN moet de gedupeerde de zogenoemde eerste kosten van de beleggingsverzekering, zoals provisies voor het afsluiten ervan, vergoeden. Daarnaast heeft de verzekeraar de klant niet goed geïnformeerd over het hefboom- en inteereffect. Daarbij moet bij dalende koersen meer worden betaald voor een meeverzekerd overlijdensrisico. Ook hiervoor moet de verzekeraar compenseren.

Wakkerpolis schat dat NN de klant ongeveer €15.000 moet betalen. De uitspraak van het Kifid gaat over een woekerpolis die in 1997 is afgesloten. NN overweegt in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Dijsselbloem wil niet ingrijpen bij ASR

Ook werd duidelijk dat minister Dijsselbloem niet wil ingrijpen bij verzekeraar ASR om een rechtvaardige behandeling van woekerpolisklanten af te dwingen. Hij zei dat op RTL Z, na een oproep van de Consumentenbond.

ASR, dat in handen is van de Staat, betaalde een kleine groep consumenten met een Waerdye-verzekering in het geheim veel meer compensatie dan tienduizenden andere klanten met dezelfde woekerpolis, stelt de Consumentenbond. De bond vindt dit niet rechtvaardig en eist dat alle klanten gelijk worden behandeld. Ook Vereniging Eigen Huis meent dat klanten in gelijke situaties een gelijke behandeling moeten krijgen.

De woekerpolisaffaire speelt al sinds in 2006 duidelijk werd dat bij veel beleggingsverzekeringen veel te hoge, verborgen kosten werden gerekend. In totaal zijn in Nederland omstreeks 7 miljoen van dergelijke polissen afgesloten bij verschillende verzekeraars.

//Einde bericht

Bron: Vereniging Eigen Huis

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 31 maart 2016, 10:15
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amersfoort, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry