Airbus presenteert `A350-style` cabine voor A330neo

23/03
2016
HAMBURG - Airbus heeft het design van de cabine van de nieuwe A330neo vrijgegeven. Het interieur van dit toestel is gebaseerd op dat van de A350 XWB, die vorig jaar is geïntroduceerd. Het nieuwe interieur is gepresenteerd onder het nieuwe 'Airspace by Airbus'-label, dat als eerste bij de A330neo wordt uitgerold.

Steekwoorden van dit concept van vliegtuiginterieurs zijn volgens de Europese vliegtuigbouwer comfort, sfeer, service en design.

“Airspace-cabines bieden een meer relaxte, inspirerende, attractieve en functionele omgeving voor reizigers en optimaliseren het gebruik van ruimte in de cabine voor maatschappijen”, zo meldt Airbus.

Door de introductie van de Airspace-cabine wil Airbus het cabine-uiterlijk van de A350 en de A330neo laten matchen, ondanks dat de romp van de A330 een stuk minder breed is. Kenmerken van het ontwerp zijn volgens Airbus bredere stoelen, grotere bagagebakken, ruime en hygiënische toiletten en veel beenruimte zonder obstakels onder de stoelen.

Andere kenmerken zijn een op basis van de wensen van de klant in te richten entreegedeelte, de modernste technieken op het gebied van LED-sfeerverlichting en strakke vormen en oppervlakken in het interieur.

Optioneel
Veel door fabrikanten gepresenteerde features zijn optioneel. Uiteindelijk bepaalt de klant voor een groot deel hoe de cabine eruit komt te zien en – niet onbelangrijk - welke stoelen in welke configuratie aan boord worden geïnstalleerd. Zo biedt de A350 volgens de Airbus-standaard in Economy Class in de breedte plaats aan negen stoelen, maar is er ruimte voor maximaal tien zitplaatsen per rij. Zodat het comfort per luchtvaartmaatschappij nogal kan verschillen.

Vorige week bleek dat het nieuwe interieur van de A320-serie kenmerken heeft van de A350. Dat was op te maken uit een foto die Delta Air Lines vrijgaf van haar eerste A321, die vorig week is afgeleverd.

 

Tags:

airbus

a330neo

a350 xwb

Datum: woensdag 23 maart 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Duitsland, Hamburg

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry