Eerste Amerikaanse Airbus maakt `maiden flight`

21/03
2016
MOBILE - Het eerste Airbus-vliegtuig dat is gebouwd in de Verenigde Staten vliegt maandag voor het eerst. De A321, bestemd voor JetBlue, is rond 9.40 uur (lokale tijd) opgestegen voor een eerste testvlucht vanaf het vliegveld bij de Airbus assemblagelijn in Mobile, Alabama.

De Airbus is het eerste niet door Boeing in de VS gebouwde verkeersvliegtuig in bijna twintig jaar. Na een serie testvluchten wordt de eerste 'Amerikaanse' Airbus over enkele weken afgeleverd aan JetBlue. Daarna volgen leveringen aan andere maatschappijen.

De officiële opening van de Amerikaanse assemblagelijn van Airbus vond plaats in september 2015. Airbus voert de productie geleidelijk op. Vanaf 2017 levert de Europese vliegtuigbouwer maandelijks vier toestellen uit de A320-serie af. Alle toestellen zijn bestemd voor de Noord-, Midden- en Zuid-Amerikaanse markt.

Alle onderdelen worden vanuit de Airbusfabrieken in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk per schip over de Atlantische oceaan gevaren naar de haven van Mobile, dat een paar kilometer van de Airbus-faciliteit ligt. De laatste kilometers gaan per truck. In Mobile vindt de eindassemblage plaats.

Mobile is de vierde locatie waar Airbus een assemblagelijn heeft, naast Toulouse, Hamburg en Tianjin (China). In Mobile werken zo’n 250 mensen voor Airbus.

CORRECTION: Callsign will be AIB5121 for the first #AirbusInAlabama A321 flight. https://t.co/KwVuFHHczP

— Flightradar24 (@flightradar24) 21 maart 2016

Tags:

airbus

jetblue

a321

mobile

verenigde staten

Lees ook:

Airbus opent A320-assemblagelijn in VS

Datum: maandag 21 maart 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: China, Duitsland, Frankrijk, Hamburg, Tianjin, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry