Flydubai: geen Nederlanders of Belgen op rampvlucht

19/03
2016
DUBAI - Er waren geen Nederlanders of Belgen aan boord van de Boeing 737-800 van FlyDubai die zaterdag neerstortte in het Russische Rostov on Don. De luchtvaartmaatschappij bevestigt dat onder de passagiers vier nationaliteiten zijn: Russen, Oekraïners, Indiërs en een Oezbeek.

Volgens FlyDubai staan op de passagierslijst 44 reizigers uit Rusland, 8 uit Oekraïne, 2 uit India en één uit Oezbekistan. Onder hen zijn 18 mannen, 33 vrouwen en 4 kinderen. Het toestel zat niet vol; aan boord zijn 189 stoelen. Naast de 55 passagiers kwamen ook 2 piloten en 5 stewardessen om het leven. Onder de bemannigsleden waren in elk geval de Cypriotische gezagvoerder, twee Spanjaarden en een inwoner van de Seychellen.

De Boeing 737, die een vlucht uitvoerde tussen Dubai en Rostov, had problemen om te landen op de Russische luchthaven door het slechte weer. Vluchtdata laten zien dat het toestel een go-around maakte, maar dat de snelheid tijdens de klim fors terugliep en het toestel als een baksteen uit de lucht viel.

De Russische autoriteiten sloten eerder vandaag een aanslag op het vliegtuig uit. 

Tags:

flydubai

Lees ook:

Boeing 737 Flydubai neergestort in Rusland

Datum: zaterdag 19 maart 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Dubai, India, Oezbekistan, Rostov, Rusland, Seychellen, Verenigde Arabische Emiraten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry