Hindustan Aeronautics geeft ontwikkeling regional jet op

17/03
2016
BANGALORE - Hindustan Aeronautics, de nationale vliegtuigfabrikant van India, staakt pogingen om in eigen beheer een nieuw regionaal verkeersvliegtuig te ontwikkelen. Na negen jaar zonder succes zoekt het nu naar samenwerking met andere fabrikanten voor een vliegtuig dat 50 tot 80 passagiers kan vervoeren. 

HAL verbrandde drie miljard dollar tijdens de pogingen om met een levensvatbaar ontwerp te komen. Concrete plannen voor de bouw van de zogeheten RTA-70 kwamen er echter niet. Voor een project met buitenlandse vliegtuigbouwers zou de Indiase staat een miljard dollar beschikbaar moeten stellen.

De vliegtuigbouwer wil zelf een fifty-fifty joint venture met een andere vliegtuigbouwer. Het nieuw te ontwikkelen propeller- of straalvliegtuig moet in een serie van minstens 200 stuks worden gebouwd. Die vliegtuigen zijn onder andere nodig om het binnenlandse vliegverkeer naar kleine luchthavens in stand te houden.

HAL voorziet ook een militaire rol voor het nieuwe toestel. De Indiase luchtmacht wil haar oude HS-148’s vervangen, waarvoor ook de Spaanse CASA C-295 in de race is.

Het meest succesvol op het gebied van verkeersvliegtuigen was HAL tot nu toe met het onder licentie produceren van de Dornier 228.
 

Tags:

dornier 228

rta-70

hindustan aeronautics

Datum: donderdag 17 maart 2016, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Bangalore, India

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry