Airbus ziet forse groeimarkt in India

17/03
2016
HYDERABAD - Indiase luchtvaartmaatschappijen hebben de komende twintig jaar meer dan 1.600 nieuwe vliegtuigen nodig. Volgens ramingen van Airbus is er vooral een markt voor toestellen uit de A320-familie, die nu al razend populair is in het land. De Europese vliegtuigbouwer verwacht een flink stuk van de taart te krijgen bij nieuwe vliegtuigorders en rekent daarbij op 224 miljard dollar aan inkomsten.

Rond 2025 moet India China overklassen qua aantal inwoners, waarbij vooral de middenklasse sterk groeit. Die doelgroep, met zo’n 600 miljoen personen, krijgt volgens Airbus bovendien meer te besteden en is reislustig. Ook de industrie wordt door de bevolkings- en welvaartsgroei aangewakkerd.

De fabrikant heeft op dit moment een marktaandeel van 56 procent, maar becijfert dat dit met orders meegerekend eigenlijk 70 procent is.

Vooral voor de A320neo-serie heeft Airbus goede hoop. Van die toestellen zijn ongeveer 1.200 exemplaren nodig. Afgelopen week tekende Air India voor veertien van deze toestellen, te betrekken via leasemaatschappij Alafco en nam prijsvechter IndiGo het eerste exemplaar af van een monsterbestelling voor 430 toestellen.

Tags:

airbus

india

Datum: donderdag 17 maart 2016, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: China, India

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry