Uitstekende jaarcijfers Royal Jordanian

17/03
2016
AMMAN - Royal Jordanian Airlines heeft 2015 afgesloten met een nette winst. “Een prima resultaat, zeker gezien de negatieve ontwikkelingen in de regio en de effecten op het toerisme”, stelt topman Suleiman Hafez. De luchtvaartmaatschappij wist ondanks de uitdagende markt toch efficiënt te vliegen, onder andere door de vloot te vernieuwen en onrendabele routes te sluiten.

De nettowinst kwam in 2015 uit op 22,5 miljoen dollar, waar in 2014 nog een nettoverlies van 56 miljoen dollar de boeken in ging. Volgens Hafez plukt Royal Jordanian de vruchten van een groot vernieuwingsplan, dat tussen 2015 en 2019 moet leiden tot een financieel stabiele situatie.

De dalende brandstofprijzen gaven de Jordaanse luchtvaartmaatschappij reden tot blijdschap, maar er kwamen ook onverwacht hoge kosten om de hoek kijken door de situatie in het Midden-Oosten. Zo moest Royal Jordanian verliezen slikken door het schrappen van routes naar Sana’a en Aden in Jemen, wegens veiligheidsredenen. Ook Damascus, Aleppo, Mosul, Tripoli, Benghazi en Misrata werden om die reden opgeschort, wat een gevoelige tik is voor de luchtvaartmaatschappij die het grotendeels moet hebben van vervoer binnen de regio.

Naast onveilige bestemmingen gingen er in 2015 ook onrendabele routes uit: Delhi, Mumbai, Colombo, Lagos, Accra, Milaan, Alexandrie en Al-Ain verdwenen uit de dienstregeling. Daar staat tegenover dat Tabuk, Najaf, Ankara, Jakarta en Guangzhou erbij zijn gekomen.

Topman Hafez benadrukt dat de luchtvaartmaatschappij het grootste deel van haar succes te danken heeft aan het personeel. “Hun expertise en bekwaamheid hebben eraan bijgedragen dat we al jarenlang elke tegenslag het hoofd kunnen bieden.”
 

Tags:

royal jordanian

Datum: donderdag 17 maart 2016, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Accra, Aleppo, Benghazi, Colombo, Damascus, Delhi, Ghana, India, Indonesi, Itali, Jakarta, Jemen, Lagos, Leiden, Libi, Milaan, Nigeria, Pakistan, Syri, Tripoli, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry