Vliegverbod voor Russisch Kogalymavia

16/03
2016
MOSKOU - De Russische luchtvaartmaatschappij Kogalymavia, waarvan in oktober een Airbus A321 boven Egypte werd opgeblazen, mag met onmiddellijke ingang geen vluchten meer uitvoeren. Dat heeft de Russische luchtvaartautoriteit Rosaviatsia bekendgemaakt, meldt persbureau TASS.

De reden voor dit besluit is dat Kogalymavia, vliegend onder de merknaam Metrojet, praktisch bankroet is. Daardoor kan volgens Rosaviatsia de vliegveiligheid niet worden gegarandeerd.

De maatschappij vloog met een vloot van zes toestellen, waarvan vier A321’s en twee A320’s. De vluchten met de A321’s werden begin november al gestaakt. Ook de A320’s vlogen al enige tijd niet meer. Onder de Metrojet-vlag vervoerde Kogalymavia Russische vakantiegangers naar Griekenland, Egypte, Spanje, Cyprus, Turkije en Montenegro.

Het aantal Russische vakantiegangers dat naar het buitenland reist is sterk afgenomen als gevolg van de economische crisis in Rusland. Na de aanslag op de Russische Airbuds werd bovendien het vliegverkeer tussen Rusland en Egypte stilgelegd. Het toerisme naar Turkije kwam vrijwel tot stilstand door een boycot nadat Turkije een Russisch gevechtsvliegtuig neerhaalde.

Een A321 van de maatschappij crashte op 31 oktober kort na vertrek vanaf de luchthaven van de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh als gevolg van de door IS opgeëiste bomaanslag. Alle 224 inzittenden kwamen om het leven.

Dossier:

7K9268

Datum: woensdag 16 maart 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Cyprus, Egypte, Griekenland, Montenegro, Moskou, Rusland, Spanje, Turkije

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry