Brussels Airlines: nieuwe bestemmingen en extra vluchten

11/03
2016
ZAVENTEM - Brussels Airlines breidt komend zomerseizoen het routenetwerk uit met negen nieuwe bestemmingen. Daarnaast verhoogt de Belgische luchtvaartmaatschappij de vliegfrequentie op twaalf routes. De vloot groeit naar vijftig toestellen.

Het routenetwerk bestaat komend zomerseizoen uit 72 Europese, negentien Afrikaanse en drie Noord-Amerikaanse bestemmingen.

Grote nieuwkomer in het lange afstandsaanbod is Toronto. De route naar Canada wordt overgenomen van het Indiase Jet Airways, dat eind deze maand verkast naar Schiphol. Toronto is de belangrijkste hub van Star Alliance-partner Air Canada.

Om de vluchten naar de Canadese stad uit te kunnen voeren voegt Brussels Airlines vanaf eind maart een extra Airbus A330 aan de vloot toe. Het is het negende langeafstandsvliegtuig van dit type in de vloot van 'SN'. Verder krijgen Washington, Kigali en Entebbe er een wekelijkse frequentie bij.

Het Europese vluchtaanbod telt 8 nieuwe bestemmingen: Belfast, Jerez de la Frontera, Tenerife, Las Palmas, Neurenberg, Nantes, Heraklion en Thessaloniki. Belfast, Neurenberg en Nantes zijn daarbij meer op de zakelijke leest geschoeide bestemmingen.

Brussels Airlines zet verder de vernieuwing van de vloot voort. Vier Avro RJ100's worden vervangen door drie Airbus A319's en een A320. Daarnaast komt nog een extra A320 de vloot versterken om de groei van het routenetwerk mogelijk te maken.

De vervanging van de Avro's (97 stoelen) door Airbussen betekent een capaciteitsgroei. De A319 biedt bij Brussels Airlines plaats aan 141 passagiers. In de loop van het zomerseizoen worden enkele bestemmingen die nu nog met een A319 worden aangevlogen, met een A320 bediend waardoor de capaciteit op deze Europese bestemmingen toeneemt. De bestemmingen waarop de stoelcapaciteit wordt verhoogd zijn Göteborg, Toulouse, Marseille, Londen Heathrow, Barcelona en Faro.

De vlootuitbreiding heeft als gevolg dat negen Europese bestemmingen wekelijks vaker worden aangevlogen. Het gaat onder meer om Porto (+zes), Manchester (+vijf) en Billund (+vier).

Tags:

brussels airlines

Datum: vrijdag 11 maart 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Barcelona, Canada, Duitsland, Frankrijk, Londen, Manchester, Marseille, Neurenberg, Porto, Portugal, Spanje, Toronto, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Washington

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry