China Eastern verbindt Schiphol met Shanghai

09/03
2016
SHANGHAI - Schiphol krijgt er een nieuwe Chinese vliegverbinding bij. China Eastern Airlines opent een rechtstreekse lijndienst vanaf Shangai Pudong International Airport naar Schiphol. De route zal vanaf 23 juni vier keer per week worden onderhouden.

Dat China Eastern Airlines een route naar Schiphol wilde openen was al enige tijd bekend. De website Airlineroute meldde dinsdag de startdatum van de route. Tickets voor de vluchten zijn nog niet via de website van China Eastern zelf te boeken, maar zijn wel te vinden via de grote boekingssites. Een officiële aankondiging van de route door China Eastern is er nog niet geweest.

Vlucht MU771 vertrekt om 12.10 uur uit Shanghai en arriveert om 18.30 uur op Schiphol. De terugvlucht MY772 vertrekt om 20.15 uur en landt de volgende dag om 13.25 uur op de thuisbasis. De luchtvaarmaatschappij gaat de vluchten van Shanghai naar Amsterdam uitvoeren met een Airbus A330-200.

China Eastern is net als KLM lid van luchtvaartalliantie SkyTeam. Na China Soutern en Xiamen Airlines  - eveneens lid van SkyTeam – is het al de derde Chinese luchtvaartmaatschappij met passagiersvluchten op Schiphol.

In Europa vliegt China Eastern al op Londen, Parijs, Frankfurt, Rome en Moskou. Nieuw is vanaf 22 juni ook een route Shanghai-Praag, waarop drie keer per week zal worden gevlogen.

Tags:

china eastern airlines

skyteam

schiphol

Datum: woensdag 9 maart 2016, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Amsterdam, China, Duitsland, Frankfurt, Frankrijk, Italië, Londen, Moskou, Noord-Holland, Parijs, Praag, Rome, Rusland, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry