KLM zet deze zomer ook koers naar Alicante

08/03
2016
AMSTELVEEN - KLM voegt komend zomerseizoen nog een nieuwe Spaanse bestemming toe aan het routenetwerk. Met ingang van 4 juli vliegt de luchtvaartmaatschappij dagelijks met een Boeing 737 van Schiphol naar het Zuid-Spaanse Alicante. Het is al de derde nieuwe KLM-bestemming in Spanje.

Eerder kondigde KLM al aan ook Valencia en Ibiza aan het routenetwerk toe te voegen. De maatschappij vliegt al op Barcelona, Madrid en Bilbao, zodat het totaalaantal bestemmingen van KLM in Spanje groeit tot zes.

Met Alicante voegt KLM opnieuw een toeristische bestemming aan het routenetwerk toe. `Door onze routes in Europa uit te breiden, vergroten we ook ons marktaandeel voor onze thuisbasis Nederland`, aldus Harm Kreulen, Directeur KLM Nederland.

Met de toevoeging van Alicante vliegt KLM deze zomer naar zeven nieuwe Europese bestemmingen: Dresden, Inverness, Southampton, Genua, Valencia en Ibiza. Buiten Europa zijn Salt Lake City in de VS en Astana in Kazachstan nieuw.

Door een route naar Alicante te openen begeeft KLM zich in het vaarwater van budgetdochter Transavia, dat in de zomer zeventien keer per week van Amsterdam naar Alicante vliegt. Daarnaast vliegt het Spaanse Vueling zes keer per week op de route. Bovendien vliegt TUIfly van 19 april tot en met 28 oktober twee keer per week naar Alicante.

Het toerisme naar Spanje zit in de lift nu steeds meer toeristen Turkije, Egypte en sommige Griekse eilanden mijden daar onrust in de regio en vluchtelingenstromen.

Tags:

klm

alicante

transavia

Datum: dinsdag 8 maart 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Amstelveen, Amsterdam, Barcelona, Bilbao, Egypte, Kazachstan, Madrid, Noord-Holland, Salt Lake City, Spanje, Turkije, Valencia, Venezuela, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry