Bombardier op Europese tournee met C-Series

07/03
2016
MONTREAL - Bombardier doet een rondje Europa met de C-Series. De Canadese vliegtuigbouwer wil haar nieuwste regionale verkeersvliegtuig testen voordat launch customer Swiss het type als eerste in gebruik neemt.

Een maand lang voert de CS-100 zogeheten route proving vluchten uit van Zurich naar bestemmingen als Warschau, Wenen en Brussel. Die steden zijn de thuisbasis van Star Alliance-partners LOT, Austrian en Brussels Airlines. De twee laatstgenoemden behoren net als Swiss tot de Lufthansa Group.

Volgens Bombardier kan door de serie testvluchten tot in detail een echte passagiersvlucht worden nagebootst, zodat het type straks helemaal klaar is om door Swiss in gebruik te worden genomen. Dat moet in het tweede kwartaal van dit jaar plaatsvinden.

Tijdens de tests wordt onder andere geoefend met de grondafhandeling, aanvliegprocedures en andere praktische zaken op Europese luchthavens. Eerder deed Bombardier vergelijkbare tests op 35 Noord-Amerikaanse luchthavens. 

Bombardier noteerde in totaal al meer dan 240 orders voor de CS100 en de grotere CS300. In Europe gaan naast Swiss ook Malmö Aviation en airBaltic met het type vliegen. 
 

Tags:

c-series

cs100

cs300

swiss

Datum: maandag 7 maart 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: België, Brussel, Oostenrijk, Polen, Warschau, Wenen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry