Families MH370-slachtoffers dienen diverse aanklachten in

04/03
2016
KUALA LUMPUR - Zeker twaalf families van MH370-slachtoffers hebben een aanklacht ingediend tegen onder meer Malaysia Airlines, meldt persbureau Reuters. Het termijn van twee jaar, waarbinnen juridische actie kan worden ondernomen, verloopt bijna.

Dinsdag is het precies twee jaar geleden dat de Boeing 777-200ER neerstortte tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Beijing. Hierbij kwamen alle 239 inzittenden om het leven. Onder meer bij rechtbanken in de Verenigde Staten, Australië, China en Maleisië zijn aanklachten binnengekomen. Verwacht wordt dat er voor dinsdag nog meer aanklachten binnenkomen.

Familieleden van twee passagiers uit Oekraïne hebben een aanklacht ingediend tegen Malaysia Airlines. De families van acht Maleisische passagiers, een Russische passagier en een Chinese passagier hebben behalve tegen de luchtvaartmaatschappij, ook een aanklacht ingediend tegen de Maleisische luchtmacht, de Maleisische regering en de director-general van de Civil Avation Department.

Een advocaat die de families van de acht Maleisische passagiers, Russische passagier en Chinese passagier bijstaat, zegt dat zij een schadevergoeding willen wegens nalatigheid, contractbreuk en schending van een wettelijke plicht. Volgens de advocaat is het zeer aannemelijk dat alle inzittenden zijn overleden, hoewel van de Boeing nog altijd ieder spoor ontbreekt.

MAB
Acht maanden na de verdwijning van het toestel ging Malaysia Airlines Berhad (MAB) van start. Doordat Malaysia Airlines haar activiteiten heeft ondergebracht bij dit bedrijf, zijn nabestaanden bang dat zij misschien geen recht hebben op een schadevergoeding. MAB is een volledig nieuw bedrijf dat is gebouwd op de fundamenten van het oude MAS.

Flaperon
Eind juli spoelde op het Franse eiland Réunion een flaperon aan van het toestel. Begin deze week spoelde er in Mozambique een wrakstuk aan met daarop de woorden 'no step' maar van dit onderdeel kan nog niet met zekerheid worden gezegd of het afkomstig is van het vliegtuig.

Dossier:

MH370

Datum: vrijdag 4 maart 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: China, Kuala Lumpur, Maleisië, Mozambique, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry