Emirates stelt route naar Panama uit

03/03
2016
PANAMA-STAD - Emirates stelt de vluchten tussen Dubai en Panama uit naar eind dit jaar of begin volgend jaar. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij middels een verklaring laten weten. De start van de route stond gepland voor 31 maart aanstaande.

De luchtvaartmaatschappij zegt dat het uitstellen van de vluchten te maken heeft met operationele factoren, zoals vlootbezetting en de commerciële vraag. Emirates maakte afgelopen augustus bekend dat de route per eind maart één keer per dag zou worden uitgevoerd door een Boeing 777-200LR (Long Range). De afstand tussen Dubai en Panama bedraagt 13.821 kilometer.

Het besluit van Emirates om de route naar Panama uit te stellen, valt samen met de lancering van de route naar Panama-Stad door Lufthansa. De Duitse maatschappij begon woensdag aan de nieuwe lijndienst vanaf Frankfurt, die vijf keer per week wordt uitgevoerd met een Airbus A340-300. De afstand tussen Frankfurt en Panama bedraagt 'slechts' 9070 kilometer. De vlucht duurt elf uur en twintig minuten.

Auckland
De langste vlucht ter wereld is nu de Emirates-vlucht tussen Dubai en Auckland. Deze route werd eerder deze week opgestart. De afstand tussen beide steden bedraagt 14.200 kilometer. De vlucht wordt uitgevoerd door een Boeing 777-200LR maar ter ere van de eerste vlucht werd er eenmalig een Airbus A380 ingezet.

Bestel de maart-editie van Luchtvaartnieuws Magazine voor een compleet overzicht van de top-10 van langste vliegroutes.

Lees ook:

Route naar Auckland levert Emirates record op

Datum: donderdag 3 maart 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Dubai, Duitsland, Frankfurt, Panama, Verenigde Arabische Emiraten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry