Insel Air doet brandstoftoeslag in de ban

03/03
2016
WILLEMSTAD - Insel Air wil de brandstoftoeslag iet langer onderdeel laten zijn van de ticketprijs omdat de brandstofprijzen al een tijd een daling laten zien, meldt het Antilliaans Dagblad. De verwachting is dat de toeslag binnen enkele weken niet meer wordt doorberekend. De luchtvaartmaatschappij wacht hiervoor nog op goedkeuring van brancheorganisatie IATA.

Op het ticket wordt de toeslag vermeld middels de YQ-code. Deze code staat voor carrier imposed surcharges. De prijs van de toeslag verschilt per bestemming. Toch worden niet alle bestemmingen direct goedkoper aangeboden. Uitzondering vormt bijvoorbeeld Venezuela. Dit is een gevolg van de valutaprijzen. Om deze reden werd eerder al besloten om het aantal vluchten naar Venezuela terug te schroeven.

Insel air is niet de eerste luchtvaartmaatschappij die de brandstoftoeslag op wil heffen. Zo werd afgelopen januari bekend dat All Nippon Airways (ANA) geen brandstoftoeslag meer rekent voor overzeese vluchten. Andere airlines waaronder Singapore Airlines en Air Transat hebben de toeslag verlaagd.

Tags:

insel air

iata

venezuela

brandstoftoeslag

Lees ook:

Insel Air minder vaak naar Venezuela

Datum: donderdag 3 maart 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Singapore, Venezuela

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry