Insel Air minder vaak naar Venezuela

20/02
2016
WILLEMSTAD - Insel Air vliegt minder vaak naar Venezuela maar is zeker niet van plan om de vluchten naar het land helemaal stop te zetten, zoals lokale media suggereren. Dat schrijft het Antilliaans Dagblad.

Naast het feit dat op bepaalde bestemmingen in Venezuela minder vaak wordt gevlogen, worden er op sommige routes ook kleinere toestellen ingezet. Bestemmingen die in het land worden aangedaan zijn de hoofdstad Caracas en de steden Valencia, Maiquetia, Maracaibo en Punto Fijo. `In plaats van met de MD-80 vliegen we nu bijvoorbeeld met de Fokker 50 om kosten te besparen`, aldus Edward Heerenveen, directeur van Insel Air, tegen de krant. Naar sommige bestemmingen wordt het aantal wekelijkse vluchten teruggebracht van zeven naar drie.

Voorheen ging dertig procent van de vluchten van de luchtvaartmaatschappij naar Venezuela maar nu is dit nog maar tien procent. Reden is dat er door 'strikte valutaprijzen' niet voor normale prijzen naar het land kan worden gevlogen. Met als gevolg dat de luchtvaartmaatschappij verlies zou lijden als het aantal vluchten naar het land niet wordt teruggeschroefd.

Doordat er minder vaak naar Venezuela wordt gevlogen is er capaciteit vrij gekomen. Insel Air zet deze capaciteit in op nieuwe routes, bijvoorbeeld tussen Miami en Cuba. De luchtvaartmaatschappij voert sinds vorig jaar voor Amerikaanse reisorganisaties chartervluchten uit naar Cuba. Heerenveen verwacht dat het aantal vluchten naar Cuba in de toekomst wordt uitgebreid. Daarnaast wordt er vaker gevlogen naar Trinidad en Quito.

Tags:

insel air

md-80

venezuela

cuba

miami

fokker 50

Lees ook:

VS en Cuba sluiten historisch luchtvaartverdrag

Datum: zaterdag 20 februari 2016, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Caracas, Cuba, Friesland, Heerenveen, Maracaibo, Miami, Spanje, Trinidad, Valencia, Venezuela, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry