Beoogde Qatar Airways-partner Meridiana schrapt banen

19/02
2016
ROME - De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Meridiana wil negenhonderd banen schrappen. De besparingsmaatregel maakt deel uit van een gepland partnership met Qatar Airways, meldt Reuters. Meridiana heeft vakbonden om groen licht voor de banenreductie gevraagd.

Qatar Airways wil een aandeel van 49 procent in de Italiaanse luchtvaartmaatschappij verkrijgen. Op die manier zou de Arabische luchtvaartmaatschappij een sterkere voet aan de grond in Italië kunnen krijgen.

Eerder deze maand sloot Qatar Airways een memorandum of understanding met de holdingmaatschappij achter Meridiana om de aandelen in bezit te krijgen. De transactie zou nog in de eerste helft van dit jaar rond moeten zijn.

De maatschappij is gespecialiseerd in vluchten naar bestemmingen in Italie en andere landen rond de Middellandse Zee. Daarnaast worden vakantievluchten naar bestemmingen als de Malediven, Mauritius, Kenia, Zanzibar, de Dominicaanse Republiek en Brazilië uitgevoerd. Ook chartermaatschappij Air Italy behoort tot de onderneming.

Meridiana meldt op haar website over een vloot van twintig vliegtuigen te beschikken, waaronder acht MD-82's, vier Boeing 737-800's, drie Boeing 737-700's, twee Boeing 737-300's, een Boeing 767-200 en twee Boeing 767-300's.

Tags:

meridiana

qatar airways

Datum: vrijdag 19 februari 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Dominicaanse, Dominicaanse Republiek, Italië, Kenia, Mauritius, Qatar, Rome

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry