KLM lanceert Layover with a Local-app

18/02
2016
AMSTELVEEN - KLM gaat overstappende passagiers de kans bieden om Amsterdam te ervaren door te socializen met een inwoner uit de hoofdstad, meldt de luchtvaartmaatschappij donderdag. Om dit te kunnen aanbieden lanceert KLM de Layover with a Local-app.

Met de Layover with a Local-service richt de luchtvaartmaatschappij zich op passagiers die een overstaptijd van minimaal zes uur hebben. Op basis van hun sociale profiel worden passagiers op Schiphol gekoppeld aan locals in Amsterdam die het leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten. Via de Layover with a Local-app, die vanaf half maart kan worden gedownload in de App Store, kunnen overstappende reizigers zich aanmelden voor de service.

Door de komst van de app kunnen reizigers kennismaken met het centrum van Amsterdam en hoeven zij zichzelf tijdens de overstaptijd niet meer te vermaken op Schiphol. Bij het koppelen van passagiers aan locals wordt rekening gehouden met interesses en taalvoorkeur.

Nadat de reiziger op Schiphol is gearriveerd, geeft de app instructies aan de reiziger en een gratis NS-retour naar Amsterdam Centraal. Op het station van Amsterdam wacht de local de passagier op. De app zorgt ervoor dat de reiziger weer op tijd terugkeert naar Schiphol voor de volgende vlucht.

Volgens Tjalling Smit, SVP Digital bij Air France-KLM, past dit initiatief bij KLM's positionering als 'social luchtvaartmaatschappij'. `Zo'n zeventig procent van alle KLM-passagiers stapt over op Schiphol. Waar reizigers anders zouden wachten op de luchthaven, bieden wij hen nu een unieke kans om Amsterdam te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten.` Volgens hem kan een bliksembezoek reizigers op het idee brengen om terug te komen.

Tags:

klm

app

schiphol

app store

Datum: donderdag 18 februari 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Amstelveen, Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry