Lijk gevonden in Amerikaans vrachtvliegtuig

15/02
2016
HARARE - Na de ontdekking van een lijk in een uit Duitsland komend vrachtvliegtuig hebben de autoriteiten in Zimbabwe zes bemanningsleden gearresteerd. Het toestel van een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij werd voor de duur van het onderzoek in de hoofdstad Harare vastgehouden, aldus een politiewoordvoerster maandag.

Het lijk van een man werd volgens luchthavenfunctionarissen gevonden bij het openen van een koelleiding. Op het lichaam zal autopsie worden verricht. Verdere details ontbreken.

Het vliegtuig van Western Global Airlines was zaterdagavond uit München vertrokken met als bestemming de Zuid-Afrikaanse havenstad Durban. Volgens Zimbabwaanse mediaberichten vervoerde het vliegtuig een lading voor de Zuid-Afrikaanse Centrale Bank. Uit politiebronnen viel op te maken dat grote hoeveelheden van de Zuid-Afrikaanse munt rand aan boord waren.

Of de stop in Harare een geplande tussenstop was om bij te tanken, bleef in eerste instantie onduidelijk. De zaak zal volgens het Zimbabwaanse ministerie van Binnenlandse Zaken maandag of dinsdag voor de rechtbank komen. De autoriteiten gaven geen informatie over de herkomst van de bemanningsleden.

(c) ANP

Datum: maandag 15 februari 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Duitsland, Durban, Harare, Zimbabwe, Zuid-Afrika

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry