`Philippine Airlines dichtbij order voor A350`

15/02
2016
MANILLA - Naar verluidt kan Airbus zeer binnenkort een order bijschrijven voor de Airbus A350. Philippine Airlines wil de vloot uitbreiden met A350-900's. Het zou gaan om zes toestellen. Verwacht wordt dat de order deze week tijdens de Singapore Airshow officieel wordt bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters.

Op basis van de catalogusprijzen heeft de order een waarde van ongeveer 1,8 miljard dollar. Philippine Airlines en Airbus willen geen commentaar geven op het bericht. De luchtvaartmaatschappij wil de toestellen inzetten op routes naar Noord-Amerika en Europa.

Jaime Bautista, president van Philippine Airlines, zei vorig jaar dat de luchtvaartmaatschappij een keuze wilde gaan maken tussen de Airbus A350 en de Boeing 787. De vlootuitbreiding van de Filipijnse luchtvaartmaatschappij komt op het moment dat concurrent Cebu Pacific de lokale routes gaat uitbreiden.

Philippine Airlines heeft meer vliegtuigen nodig om het internationale netwerk te kunnen uitbreiden en aan de vraag te kunnen voldoen. Vorige maand werd bekend dat Jeddah en Koeweit aan het routenetwerk worden toegevoegd. Londen is momenteel de enige Europese bestemming.

Tags:

philippine airlines

a350

Lees ook:

`Philippine Airlines overweegt aanschaf Airbus A350`s`

Datum: maandag 15 februari 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Filipijnen, Koeweit, Londen, Manilla, Singapore, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry