Een derde van de Nederlanders vindt partner te dik

11/02
2016
HOOFDDORP (EZPress) - De meerderheid van de Nederlanders zou graag willen afvallen. Ongeveer een kwart van de mensen wil zo’n 10 kilo kwijtraken om weer lekker in hun vel te zitten. 30% heeft hiervoor weleens een dieet geprobeerd, 78% daarvan is een vrouw. Naast ontevredenheid over hun eigen gewicht vindt bijna 30% dat hun partner zou moeten afvallen. Dit blijkt uit een enquête over afvallen, bewegen en eten die Kieskeurig.nl uitvoerde onder ruim 1.000 consumenten.

Een actievere leefstijl is voor velen de eerste stap. 44% van de Nederlanders heeft zelf een apparaat aangeschaft om thuis te kunnen fitnessen of overweegt dit. Welk apparaat de voorkeur heeft, verschilt per sekse. De top 3 bij mannen bestaat uit fietstrainer (42%), loopband (41%) en crosstrainer (38%). De top 3 bij vrouwen bestaat uit de loopband (54%), gevolgd door crosstrainer (42%) en buikspiertrainer (40%). Op Kieskeurig.nl wordt in de categorie Fitness het meest gezocht naar hometrainers (25.900 zoekopdrachten), crosstrainers (21.000 zoekopdrachten) en loopbanden (16.000 zoekopdrachten)*.

Naast meer sporten, draagt een gezonder eetpatroon ook bij aan het peil houden van een gezond gewicht. Mannen en vrouwen hebben verschillende voorkeuren wanneer het apparaten betreft die daarbij onmisbaar zijn. Waar mannen kiezen voor de keukenweegschaal (48%), blender (38%) en waterkoker (32%), kiezen vrouwen voor een keukenweegschaal (41%), gevolgd door waterkoker (30%) en vetvrije friteuse (29%).

(b)Bijhouden van beweging en gewicht(/b)

Slechts 20% van de Nederlanders gebruikt bijvoorbeeld smartphone apps en smartbands, om beweging en calorieverbruik bij te houden. De meeste mensen houden wel het gewicht bij, door op de weegschaal te staan; 92% van de Nederlanders is in het bezit van een weegschaal. Een digitale weegschaal zonder al teveel poespas is dan het populairst; 57% heeft er één thuis staan.

*Zoekopdrachten in 2015

//Einde bericht

Bron: Kieskeurig.nl

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 11 februari 2016, 08:45
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry