Oman Air brengt motorenonderhoud onder bij AFI KLM E&M

04/02
2016
AMSTELVEEN - Oman Air brengt het onderhoud aan de CFM56-7 motoren van haar Boeing 737 NG-vloot onder bij AFI KLM E&M, de onderhoudsdivisie van Air France-KLM. Daarover hebben beide partijen donderdag een meerjarig contract getekend. AFI KLM E&M gaat zogeheten flight hour support verzorgen voor de CFM-motoren.

Volgens Paul Gregorowitsch, de chief executive officer van Oman Air, is met het contract een bedrag van enkele honderden miljoenen euro’s gemoeid. AFI KLM E&M deed volgens de Nederlander een aantrekkelijk aanbod wat betreft kwaliteit en prijs.

De opdracht werd toegekend op basis van een internationale tender, meldt Gregorowitsch in een interview met Reismedia. Het contract met AFI KLM E&M moet bijdragen aan het in stand houden van een hoge veiligheidsstandaard en operationele betrouwbaarheid bij Oman Air.

Oman Air meldt op haar website dat het over een vloot van 21 Boeing 737 NG's beschikt. Daarbij gaat het om achttien 737-800’s, twee 737-900’s en een 737-700. De toestellen worden door de Arabische luchtvaartmaatschappij ingezet op de korte en middellange afstand.
 

Tags:

oman air

afi klm engineering & maintenance

klm

paul gregorowitsch

Datum: donderdag 4 februari 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Amstelveen, Noord-Holland, Oman

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry