Dubai International Airport: ruim 78 miljoen passagiers in 2015

01/02
2016
DUBAI - Dubai International Airport is in 2015 met 10,7 procent gegroeid naar meer dan 78 miljoen passagiers. Dat heeft de luchthaven maandag bekendgemaakt. Daarmee is de luchthaven de grootste hub ter wereld voor internationale passagiers. In 2014 verwerkte de luchthaven nog 70,4 miljoen reizigers.

Volgens de luchthaven wordt de groei veroorzaakt doordat luchtvaartmaatschappijen in het afgelopen jaar meer bestemmingen zijn gaan bedienen vanaf de luchthaven. Daarnaast hebben een aantal luchtvaartmaatschappijen Dubai International Airport aan het routenetwerk toegevoegd. Zo startte Air Canada vanuit Toronto een lijndienst naar Dubai. Eurowings ging vliegen tussen Keulen en Dubai en China Southern Airlines ging vanuit het Chinese Wuhan naar de luchthaven vliegen.

Het aantal vliegbewegingen steeg vorig jaar met 14,1 procent naar 403.517. in 2014 waren dit er nog 353.507. In totaal bieden ongeveer honderd luchtvaartmaatschappijen meer dan 240 bestemmingen aan. Emirates en flydubai zijn veruit de grootste gebruikers van de luchthaven.

India
Veruit de meeste passagiers reisden vanaf de luchthaven naar een bestemming in India. In totaal ging het om 10,4 miljoen passagiers. In vergelijking met 2014 is dit een groei van zeventien procent. In dat jaar reisden er 8,9 miljoen reizigers vanaf de luchthaven naar India.

Vracht
Hoewel het afgelopen jaar de vluchten van vrachtmaatschappijen naar luchthaven Dubai World Central zijn verplaatst, werd er in 2015 3,4 procent meer vracht vervoerd. In totaal ging het om ruim 2,5 miljoen ton vracht.

Tags:

dubai international airport

emirates

flydubai

air canada

Datum: maandag 1 februari 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Canada, China, Dubai, India, Toronto, Verenigde Arabische Emiraten, Wuhan

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry