Boeing sleept contract nieuwe Air Force One in de wacht

30/01
2016
WASHINGTON - Boeing gaat definitief een nieuwe variant van de Air Force One ontwikkelen. Een contract daarvoor is door het Pentagon toegekend aan de Amerikaanse vliegtuigbouwer. De nieuwe Air Force One is gebaseerd op de Boeing 747-8.

De toestellen vervangen begin volgend decennium de huidige twee Air Force One-toestellen. Op dit moment dienen twee Boeing VC-25’s – omgebouwde Boeing 747-200’s - de rol van Air Force One. De toestellen zijn sinds 1990 in dienst.

“Het presidentiële vliegtuig is een van de meest zichtbare symbolen van de Verenigde Staten van Amerika en het kantoor van de Amerikaanse president”, zei luchtmachthoofd Deborah Lee James vorig jaar al. “De 747-8 is het enige in Amerika gebouwde toestel dat de eigenschappen heeft om de rol van Air Force One te vervullen.”

Dat Boeing de Air Force One-deal in de wacht heeft gesleept is geen verrassing; het bedrijf was de enige gegadigde. Op papier was de enige andere kandidaat de Europese Airbus A380, maar het feit dat de 747-8 in de VS wordt gebouwd gaf eerder al de doorslag.

De Boeing 747-8 is een verlengde versie van de 747, voorzien van nieuwe motoren en aangepaste vleugels. Het toestel is op dit moment als passagiersvliegtuig in gebruik bij Lufthansa, Air China en Korean Air. Ook zijn verschillende VIP-versies verkocht.

Tags:

air force one

Lees ook:

Nieuwe Air Force One wordt Boeing 747-8

Datum: zaterdag 30 januari 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: China, Verenigde Staten, Washington

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry