Winst Boeing lager, winstprognose bijgesteld

27/01
2016
CHICAGO - Vliegtuigbouwer Boeing heeft afgelopen jaar een recordaantal commerciƫle toestellen afgeleverd, maar desondanks vijf procent minder winst gemaakt. Het bedrijf moest in het laatste kwartaal een last van ruim een half miljard dollar in de boeken opnemen, als gevolg van een verlaging van het productietempo voor de Boeing 747-8. Vanaf september worden er van dit type toestel nog maar zes exemplaren per jaar gemaakt.

De winst zakte daardoor in het vierde kwartaal met bijna een derde tot 1 miljard dollar, op een omzet die met vier procent daalde naar 23,6 miljard dollar. Over heel 2015 resteerde onder de streep een bedrag van 5,2 miljard dollar. De opbrengsten liepen met zes procent op tot een recordniveau van 96,1 miljard dollar.

Boeing gaat er niet vanuit dat het omzetrecord dit jaar nog scherper wordt gesteld. Het bedrijf rekent op 93 tot 95 miljard dollar aan opbrengsten, minder dan analisten gemiddeld voorspelden. Ook de winstprognose die de onderneming woensdag gaf is lager dan verwacht.

(c) Reismedia / ANP

Tags:

boeing

boeing 747-8

Lees ook:

Boeing schroeft productie 747-8 verder terug

Datum: woensdag 27 januari 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Chicago, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry