Vernieuwd stadsmonument biedt ruimte aan de student van de toekomst

25/01
2016
‘De onderwijsvisie van de Universiteit Utrecht gaat uit van een uitdagend studieklimaat en onderwijs dat recht doet aan verschillende ambities en talenten van studenten. Ook bij Rechten bieden we persoonlijk, activerend en kleinschalig onderwijs en goede begeleiding. Dit mooie historische gebouw geeft nu ruimte aan die studenten’, aldus prof. dr. Ton Hol, departementshoofd van Rechtsgeleerdheid. Door het juridisch onderwijs te concentreren in één onderwijsgebouw wordt gestreefd naar nog meer kwaliteitsverbetering van de studie- en onderwijsfaciliteiten.

Bijzonder Utrechts rechtenonderwijs

Dit jaar wordt het 10-jarige bestaan van het Utrecht Law College gevierd. Het ULC is het honoursprogramma van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid. In dit honoursprogramma volgen de studenten het programma van de reguliere opleiding extra intensief. Hiervoor is het belangrijk dat er een hechte gemeenschap wordt gevormd waarin de studenten zich maximaal kunnen ontplooien en hun talenten kunnen ontwikkelen. Hol: ‘Het vernieuwde onderwijsgebouw biedt deze mogelijkheid. De studenten van de twee law colleges, Sirius en Tilia, hebben elk aparte ruimtes in het complex waar ze samen komen, kunnen studeren en waar de docenten kunnen werken.’

Op 19 februari zal tijdens een speciaal symposium, ‘ULC – Meer dan recht’, het 10-jarig bestaan van het Utrecht Law College worden gevierd.

Rondleiding voor pers

Journalisten zijn van harte welkom bij de officiële opening van het gebouw op 28 januari voor een rondleiding door een student door het monumentale gebouw. U bent ook welkom op de lustrumviering van het Utrecht Law College op 19 februari. Neemt u daarover contact op met een van de persvoorlichters.

Datum: maandag 25 januari 2016, 15:29
Bron: Universiteit Utrecht
Categorie: Wetenschap
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry