KLM dit voorjaar vanuit Oslo met biofuel naar Schiphol

22/01
2016
AMSTELVEEN - Vanaf dit voorjaar gaat KLM vluchten vanuit Oslo naar Amsterdam met biofuel uitvoeren. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij vrijdag gemeld. SkyNRG gaat de biofuel leveren. De vluchten worden uitgevoerd door Embraer 190's van KLM Cityhopper.

De vluchten zijn onderdeel van het project Initiative Towards SustAinable Kerosene for Aviation (ITAKA). Doel van dit project is om duurzame en hernieuwbare vliegtuigbrandstof te produceren en te testen tijdens reguliere Europese vluchten. De Europese Commissie financiert het samenwerkingsproject.

Vanaf vrijdag wordt er via het hydrantsysteem van luchthaven Gardermoen biofuel geleverd. Dit is ter vervanging van de gebruikelijke toevoer met tankwagen. Deze ontwikkeling komt voort uit een samenwerking tussen Air BP en luchthavenexploitant Avinor. De vluchten zijn mede mogelijk gemaakt door de partners van het Corporate BioFuel programma. Eerder deze week werd bekend dat ABN AMRO zich bij dit programma heeft aangesloten waardoor het totaalaantal partners uitkomt op twaalf.

KLM gaat samen met Embraer bekijken wat het effect van het gebruik van biofuel is ten opzichte van het gebruik van kerosine. De luchtvaartmaatschappij streeft ernaar in 2020 ten opzichte van 2011 de CO2-uitstoot met twintig procent te hebben verminderd.

Het is niet de eerste keer dat KLM op biobrandstof gaat vliegen. In 2014 werden er twintig vluchten naar Aruba en Bonaire op biofuel uitgevoerd. Op deze route werd een Airbus A330 ingezet.

Tags:

klm

klm cityhopper

oslo

schiphol

embraer

biofuel

skynrg

airbus

Lees ook:

ABN AMRO nieuwe partner KLM Corporate BioFuel Programma

Datum: vrijdag 22 januari 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Amstelveen, Amsterdam, Aruba, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry