United Airlines profiteert van lagere brandstofprijs

21/01
2016
CHICAGO - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines (UAL) heeft in het vierde kwartaal 823 miljoen dollar (755 miljoen dollar) winst geboekt. Dat is stukken meer dan een jaar eerder, toen het bedrijf onder de streep 23 miljoen dollar overhield. De luchtvaartmaatschappij heeft 2015 afgesloten met een nettowinst van 4,5 miljard dollar.

Het verschil zat hem met name in de brandstofrekening, die met 1,6 miljard dollar ruim een derde lager uitviel. Daardoor waren niet langer de uitgaven aan kerosine de grootste kostenpost, maar de salarissen van het personeel met 2,4 miljard dollar. De omzet nam met 3 procent af tot iets meer dan 9 miljard dollar.

Zowel de winststijging als de omzetdaling was het gevolg van de sterk gedaalde olieprijzen. UAL kon minder brandstoftoeslagen in rekening brengen en kampte daarnaast met een zwakkere vraag naar zakelijke vliegreizen, met name vanuit de olie- en gasindustrie. Ook de dure dollar kostte het bedrijf omzet.

Dinsdag werd bekend dat concurrent Delta Air Lines 2015 met een recordwinst van 5,9 miljard dollar heeft afgesloten. In vergelijking met 2014 was dit een stijging van 29 procent. Dankzij de lage olieprijs zien de vooruitzichten voor Delta er naar eigen zeggen dit jaar prima uit.

(c) Reismedia / AFN

Tags:

united airlines

delta air lines

Lees ook:

Recordwinst voor Delta Air Lines in 2015

Datum: donderdag 21 januari 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Chicago, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry