Delta Air Lines overweegt aanschaf CSeries-toestellen

20/01
2016
ATLANTA - Delta Air Lines overweegt de aanschaf van toestellen van CSeries-toestellen van de Canadese vliegtuigbouwer Bombardier, meldt persbureau Reuters. Deze uitspraak heeft Richard Anderson, CEO van de Amerikaanse carrier, dinsdag gedaan.

De vliegtuigbouwer kan wel een opsteker gebruiken. Bombardier heeft te maken met vertragingen en kostenoverschrijdingen bij de ontwikkeling van de nieuwe CSeries, een toestel dat de concurrentie aan zou moeten gaan met de Boeing 737 en de Airbus A320. Door alle problemen is Bombardier in zwaar weer beland.

De aandelen van Bombardier stegen na de uitspraak van Anderson met ruim drie procent. Delta Air Lines is gezien het aantal vliegtuigen de op twee na grootste luchtvaartmaatschappij van Amerika. Als de CSeries-toestellen daadwerkelijk worden aageschaft, vervangen ze een deel van de narrow body vloot van de luchtvaartmaatschappij. De 57 toestellen van het type A319-100 hebben bijvoorbeeld een gemiddelde leeftijd van 13,7 jaar.

Bombardier ontving afgelopen maand het typecertificaat voor de CSeries CS100. Al sinds 2004 werd aan de ontwikkeling van het toestel gewerkt. Swiss wordt launch customer van dit vliegtuigtype. Verwacht wordt dat de langere CS300, die voor 95 procent identiek is aan de CS100, binnen enkele maand het typecertificaat ontvangt.

Tags:

bombardier

delta air lines

Lees ook:

Recordwinst voor Delta Air Lines in 2015

Datum: woensdag 20 januari 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Atlanta, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry